ΝΕΑ

Από τι υλικά κατασκευάζονται οι φακοί;

lensesΤα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται οι οφθαλμικοί φακοί, είναι:

Πλαστικό (ή οργανικό)
Οι φακοί αυτοί είναι ελαφρύτεροι και πιο ανθεκτικοί σε σπασίματα από ότι τα κρύσταλλα. Οι απλοί οργανικοί φακοί κατασκευάζονται από σκληρή ρητίνη (hard resin) η οποία εκχύνεται σε κενά καλούπια φακών. Και αργότερα, οι φακοί μπορούν να «κοπούν» σε τέτοιο σχήμα το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στο σκελετό σας.

Περισσότερα...

H Μόδα στα Γυαλιά Οράσεως

Τα γυαλιά στις μέρες μας έχουν γίνει εκτός από ένα εργαλείο που βοηθά την όρασή μας και ένα αξεσουάρ, το οποίο πρέπει να ακολουθεί τις επιταγές της μόδας. Η μόδα των γυαλιών είναι ένας τομέας της βιομηχανίας της μόδας που δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω. Άλλωστε αφορά το πρόσωπό μας πράγμα που αντανακλά και στην γενικότερή μας εμφάνιση. Έτσι κάθε σεζόν έχουμε την εμφάνιση νέων μοντέλων με τις τάσεις της μόδας που μας προτείνουν οι διάφοροι επώνυμοι σχεδιαστές.

Περισσότερα...

Οι νέες τάσεις της μόδας στα γυαλιά ηλίου

Οι επιλογές των οίκων μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι

Στα fashion shows για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013, παρουσιάστηκαν κάποιες ενδιαφέρουσες τάσεις στα γυαλιά ηλίου, που ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς στις συλλογές των μεγάλων σχεδιαστών και αναμφίβολα θα δώσουν το στίγμα, στα γυαλιά που θα φορέσουμε τη φετινή σεζόν.

Ας δούμε λοιπόν αυτές τις τάσεις, πριν αποφασίσουμε για τα γυαλιά που θα αγοράσουμε...

Περισσότερα...

Η μόδα με τα geek γυαλιά

geek1Trend που καλά κρατεί εδώ και καιρό αποτελούν τα γυαλιά μυωπίας λεγόμενα και nerdy ή geeky glasses. Βρείτε ένα ζευγάρι και για εσάς!

Τα βλέπετε γύρω σας, σε πολλούς αγαπημένους celebrities και στα editorials των περιοδικών: cat-eye, σταγόνα, τετράγωνα, στρογγυλά, οβάλ, ταρταρούγα, μεταλλικά, κοκάλινα.. Vintage-esque, minimal, statement, μοντέρνα – τόσες επιλογές! Ποιο είναι όμως το σχέδιο που σας ταιριάζει; Πώς θα γίνουν κομμάτι της εμφάνισής σας χωρίς να μοιάζετε με κοινότυπη απομίμηση της hipster κουλτούρας;

Περισσότερα...

Μάθε τα πάντα για τους φακούς επαφής

lensΜας έχουν απαλλάξει από τα ενοχλητικά γυαλιά εδώ και χρόνια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διόρθωση της μυωπίας, του αστιγματισμού, της υπερμετρωπίας... Όμως, πόσο ασφαλείς είναι και τι πρέπει να προσέξεις κατά την επιλογή αλλά και τη συντήρησή τους;

Περισσότερα...